Opleidingen van Bloggers, Naomi

vandaag heb ik voor jullie Naomi die graag meer wilt vertellen over haar opleiding. Naomi heb ik leren kennen via de blogsquad vandaar dat ik echt een mega grote fan van haar ben.

Ik ben Naomi, een 19 jarige blogger uit het noorden van het land. Ik studeer Rechtsgeleerdheid in het mooie Groningen en daar woon ik doordeweeks ook. In het weekend woon ik bij mijn ouders in een klein boerendorpje op de grens tussen Groningen en Drenthe.
Ik ben verslaafd aan boeken, lippenstift en Netflix. Daarnaast hou ik van reizen, wijn, winter en mijn gitaar. Als je goed hebt opgelet, heb je waarschijnlijk al gezien dat ik dit een beetje in mijn banner heb proberen te verwerken.

Zou u zich als blogger willen voorstellen?

Mijn naam is Naomi en ik blog op naomianna.nl. Ik ben 19 jaar en woon deels op kamers in Groningen en deels bij mijn ouders in een klein dorpje vlakbij de Duitse grens. Ik blog over van alles en nog wat. Ik schrijf boek reviews (proud bookjunkie over here), reis gerelateerde posts en veel lifestyle dingetjes.

 

 Welke opleiding doet u op het moment of heeft u gedaan?

Op dit moment studeer ik rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Bent u ook gewisseld van opleiding?

Ja. Vorig jaar heb ik een jaartje Human Resource Management gestudeerd. Ik vond de studie best leuk, alleen ik kwam erachter dat ik het niet leuk genoeg vond om er ook mijn werk van te maken. Ik heb mijn jaar afgemaakt en heb ook mijn propedeuse gehaald. Tijdens HRM kreeg ik als vak arbeidsrecht en dat vond ik zo leuk dat ik besloot om een open dag te bezoeken van rechten. Na die open dag was ik overtuigd en heb ik me meteen ingeschreven.

 

Zou u ons meer willen vertellen over de inhoud van uw opleiding die u doet/heeft gedaan?

Rechten is een driejarige bachelor. Na deze drie jaar kun je nog een master doen waarin je gaat specialiseren. In het eerste jaar krijg je alle basisvakken waarna je vervolgens een richting kunt kiezen. In Groningen kun je kiezen uit IT-recht, Nederlands recht, fiscaal recht, notarieel recht, internationaal en Europees recht en juridische bestuurskunde. Het jaar is opgedeeld in vier blokken van elk zeven weken. Per blok heb je twee vakken. Het jaar begint met de vakken Algemene Rechtswetenschap 1 en rechtsgeschiedenis. Vervolgens krijg je de vakken Algemene Rechtswetenschap 2 en staatsrecht. Blok 3 bestaat uit Burgerlijk recht 1 en Bestuursrecht 1. Tot slot eindig je het jaar met Strafrecht 1 en Juridische onderzoeksvaardigheden 1.

 

Wat is de reden dat u deze opleiding bent gaan doen?

Zoals ik hierboven al zei had ik arbeidsrecht als vak tijdens mijn vorige opleiding. Dit vond ik zo leuk dat ik besloot rechten te gaan doen.

 

Zit/zat u vooral in een meiden/jongens klas of is/was de klas wel gemixt?

Tijdens de hoorcolleges zit je met alle eerstejaars studenten in een zaal en dat is wel redelijk gemixt. In mijn werkgroep (dit is een soort van je klas) zitten meer meiden dan jongens. Maar aangezien je werkgroep per blok verandert, verandert die jongens/meiden verdeling ook per blok.

 

Wat vindt/vond uw omgeving van de opleiding die u hebt gedaan/bent gaan doen?

Mijn omgeving steunt me volledig in alle keuzes die ik maak, dus ook in de keuze om rechten te gaan doen. Iedereen vond het erg leuk en van de meeste mensen kreeg ik te horen dat ze deze studie echt bij vonden passen. Alleen maar positieve reacties dus!

 

Wat zijn/waren uw verwachtingen van de opleiding die u bent gaan doen?

Mijn verwachting was vooral dat het voor het grootste gedeelte zelfstudie zou zijn. Dat is inderdaad het geval. Ik heb veertien contacturen (uren waarop ik college heb) in de week. Maar hier staat tegenover dat je het grootste gedeelte zelf zult moeten doen. Dit vereist flink wat discipline en is niet altijd even makkelijk, maar met goed plannen kom je al heel ver.

 

Wilt u nog iets zeggen tegen de lezers van dit artikel?

Bezoek veel open dagen en doe meeloopdagen waar dat kan voordat je een definitieve keuze maakt. Wat ik ook kan aanraden is een student vragen of je een dagje met hem of haar kunt meelopen. Dan zie je namelijk hoe de opleiding écht is en krijg je geen mooi plaatje voorgeschoteld. Stel ook vooral veel vragen aan studenten en docenten. Zij hebben immers elke dag met de studie te maken en zij zullen ook ongetwijfeld je vragen het beste kunnen beantwoorden. En tot slot, kies de studie die JIJ leuk vindt!

 

Naomi echt mega bedankt dat je deze vragen wilde beantwoorden.

Natuurlijk is Naomi ook te vinden op sociaal media. instagram Facebook Youtube Twitter  Bloglovin

Heb jij nog een vraag aan Naomi of in het algemeen? laat het zeker weten in de reacties hier.

Advertenties

Hey. it would be great if you would like to respond to my post.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s