November

November…. Hierna zitten wij alweer in December….. Het is dus alweer 11 maanden geleden dat 2016 begon en wat is er allemaal gebeurd? echt veel te veel om op te noemen. Er komt een nieuwe president van de verenigde staten, ik heb examen gedaan en zit nu op het MBO, het begin van 2016 was ijzig. (Mensen uit het noorden van Nederland snappen mij vast wel. Week lang vrij, omdat we op straat konden schaatsen). Het verenigde koninkrijk dacht eraan om de EU te verlaten. Er is zo vreselijk veel gebeurd in dit jaar dat het niet op te noemen is. Voor sommige mensen hoop ik echt dat 2017 straks een beter jaar word, want niet iedereen heeft in 2016 heel erg veel geluk gehad. Tja tijdens de Olympische spelen is er een Nederlander naar huis toe gestuurd en een turnster die vaak gewonnen heeft bij de Olympische spelen heeft Zal Efron gezien.

Nederland was vanaf 1 januari tot en met 30 juni voorzitter van de Europese Unie

In Brussel gaat de nationale vuurwerkshow niet door wegens de terreurdreigingen in de stad. Ook andere festiviteiten rondom de jaarwisseling worden afgelast.

Noord-Nederland wordt enkele dagen geteisterd door extreme ijzel. Het vervoer op de weg en het spoor ondervindt ernstige hinder en sommige scholen blijven gesloten. Het KNMI geeft meermalen een weeralarm af.

Nadat de winkelketen V&D op 31 december 2015 al failliet werd verklaard, gaan alle filialen definitief sluiten. Pogingen om een doorstart te maken, zijn mislukt.

Cuba tekent voor een samenwerkingsverband met de Europese Unie

In de Verenigde Staten valt een eerste dode als gevolg van het zikavirus. Het gaat om een man die in Puerto Rico overleed.

In een homobar in Orlando, Florida vindt de tot dan toe dodelijkste schietpartij in de geschiedenis van de VS plaats. Er vallen 50 doden en tientallen gewonden.

Aanslag in Nice: Een vrachtwagen rijdt in op de menigte die keek naar een vuurwerkshow op de Promenade des Anglais. Zeker 86 mensen komen om het leven; er vielen daarnaast nog vierhonderd gewonden.

Een man schiet in het rond in een winkelcentrum in Mรผnchen. Hierbij vallen 10 doden (negen slachtoffers en de dader zelf, welke zelfmoord pleegt).

het is alweer meer dan 2 jaar geleden dat de vlucht MH17 is neergestort en ze weten nog steeds niet het het precies is gebeurd.

Aanslagen in Parijs en in Brussel op de luchthavens en er werd gezegd dat Schiphol ook aan de beurt zou komen. (Ik ben heel erg blij dat dat niet is gebeurd)

 

Er is zoveel slechts gebeurd in 2016 dat idd enk er moeten toch ook goede dingen zijn gebeurd?

  • diploma gehaald
  • nieuwe vrienden
  • nieuwe blog

dit zijn 3 goede dingen die mij zijn overkomen dit jaar, want ik kan ook wel niet goede dingen neer zetten, maar die staan er op dit moment al genoeg met de gebeurtenissen van 2016.

We hebben dus nog 2 maanden te gaan voor 2017 en ik ben wel heel erg benieuwd hoe wil jij 2016 afmaken en hoe wil jij 2017 straks gaan beginnen?

Advertenties

2 thoughts on “November

Hey. it would be great if you would like to respond to my post.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s