De eerste keer ❤️

Deze post is in samenwerking met libresse.❤️

image

De eerste keer eigenlijk iedere jongen en meisje krijgt ermee te maken (gemiddeld rond een leeftijd van 17 jaar) meestal ben je verliefd, maar soms ben je dronken. Er wordt heel veel gezegd over de eerste keer sex, maar wat moet je nou wel en niet geloven? De eerste keer libresse heeft een aantal tips en ze vertellen wat over een aantal mythes die je hoort. Deze tips en mythes mag ik vandaag gaan vertellen.☺️ Want de eerste keer moet natuurlijk wel veilig zijn. (Ik heb mijn eerste keer nog niet gehad).

Maar ja wat denken meiden nou van de eerste keer? En wat moet je precies doen?

Je partner uitzoeken

Zo lang je iemand leuk vindt en diegene jou ook leuk vindt is dit in principe genoeg. Of het een jongen of een meisje is, iemand waarmee je aan het daten bent of iemand die je net op een feestje hebt ontmoet. Als je er klaar voor bent, ga er dan voor.

Wanneer

Er is geen sprake van het magische ‘juiste moment’ – dit is gewoon wanneer je er klaar voor bent en er dus zelf in hebt. Als je onder druk wordt gezet door je vriendje of je vriendinnen, onthoud dan dat het jouw vagina en dus alleen jouw beslissing is!

Bescherming gebruiken

Yep, seks brengt risico’s met zich mee. Heb jij bijvoorbeeld zin in een baby? Gelukkig zijn er al eeuwen vrouwen bezig met niet-zwanger worden. Er zijn meer dan genoeg opties voor veilige seks! Zo helpen condooms bijvoorbeeld ook tegen SOA’s

Soa’s vermijden

Een SOA is het minst aantrekkelijke aan seks.

Er zijn veel verschillende soorten en varianten, inclusief kleine, pijnlijke blaartjes (herpes) of kleine krabachtige luis in je schaamhaar.

Maar er zijn ook SOA’s waar je niets van merkt en die erg gevaarlijk kunnen zijn als je er niets tegen doet, zoals chlamydia en gonorroe.

De meeste SOA’s kun je voorkomen met condooms, maar schaamluis niet. Als je een zwartig poeder in je ondergoed vindt en je hebt continu jeuk down under, is er een kans dat ze aan boord zijn gekomen.

 

nu vertel ik jullie een aantal mythes die worden verteld rondom seks.

De eerste keer kun je niet zwanger worden

Laat ik maar snel en duidelijk zijn dit kan wel. Als je eenmaal ovuleerd, heb je anticonceptie nodig. Altijd.

Iedereen doet het

Sommige mensen doen het, maar niet iedereen – ook al lijkt dat misschien wel zo. De gemiddelde leeftijd om ontmaagd te worden is 17, maar dat betekent niet dat je een loser bent als je na die leeftijd nog maagd bent. Zelf vind ik ook dat je best stoer bent dat je het niet gelijk doet, maar dat je echt wacht totdat je er zeker van bent dat je het wil doen.

Tijdens je periode

Ook dan heb je zeker wel bescherming nodig Sperma is namelijk een survival expert: de spermacellen kunnen tot een paar dagen na de seks nog in je lichaam wachten op het moment dat er een eitje langskomt dat bevrucht kan worden. Dus zelfs als je ongesteld bent, moeten jullie bescherming gebruiken.

Het doet pijn

Dit is per persoon verschillend. Als dit nog niet gebruikt is, kan het inderdaad pijnlijk aanvoelen als het breekt. En het kan ook een beetje bloeden, maar dan heb ik het absoluut niet over hoeveelheden bloed zoals in een slasher movie! Vaak is een maagdenvlies al gescheurd voordat je überhaupt aan seks denkt. Het gebruik van een tampon kan het veroorzaken, maar zelfs door iets normaals als fietsen – zonder dat je het merkt! En dat deed geen pijn, toch? Natuurlijk is seks wel een nieuw gevoel waar je aan moet wennen, ook je vagina. Dus om Pijn of een schurende sensatie te voorkomen, gebruik je glijmiddel om alles zo fijn mogelijk te laten voorkomen.

 

 

ik zeg dus eigenlijk altijd een anticonceptie gebruiken. Maar welke soorten anticonceptie zijn er?

Condooms

Worden ook wel rubbertje of kapotje genoemd.

Condooms zijn in de meeste drogisten of winkels verkrijgbaar en de keuze is groot – met ribbels, met een smaakje en ze zijn zelfs in glow-in-the-dark verkrijgbaar.

Als je graag met condooms wilt oefenen van te voren, gebruik dan voorwerpen die op de vorm van een penis lijken. Denk aan een condoom over een banaan omdoen. Plaats het condoom over de banaan en zorg dat je het condoom zo plaatst dat je het gemakkelijk naar beneden kunt rollen en knijp in het bovenste topje om de lucht eruit te halen. Voel je vooral beschermd door het condoom.

De pil

Door de pil wordt je baarmoederhals dikker en je baarmoederslijmvlies dunner en stop je met ovuleren. Dit maakt het lastig voor sperma dat binnenkomt! Er zijn twee soorten: de combinatiepil en de minipil.

De combinatiepil bevat oestrogeen en progesteron – je slikt er eentje per dag met elke maand een tussenweek waarin je ongesteld wordt. Als je dit niet wilt skip je de tussenweek en ga je verder met de pillen voor de nieuwe maand. De minipil bevat alleen progesteron omdat sommige vrouwen niet tegen oestrogeen kunnen. Neem er een per dag zónder pauze voor je menstruatie. Je hebt een briefje van de huisarts nodig om de pil te halen, dan kun je gelijk om advies vragen en wellicht probeer je het liefst een paar soorten uit. Om de goede pil te krijgen moet je langs de huisarts die kan je het beste helpen.

De prikpil

Er zijn drie verschillende soorten die duren tussen de acht en dertien weken.

Alle drie hebben dezelfde werking: door het progesteron wordt je baarmoederhals dikker en je baarmoederslijmvlies dunner.

De kans is zelfs aanwezig dat je geen eicellen meer aanmaakt. Je huisarts zal de injectie uitvoeren, dus daarmee kun je ook bespreken welke soort voor jou het meest geschikt is. Bij deze pil zijn er dus risico’s, maar als je huisarts je alles goed uitlegt moet het goedkomen.

Spiraaltje

Het spiraaltje wordt in je baarmoeder ingebracht zodat het eitjes en spermacellen onmogelijk wordt gemaakt om te overleven.

Een spiraaltje kan wel tien jaar blijven zitten! Ideaal als je geen zin hebt om elk dag de pil te slikken. De huisarts brengt het in en dat kan een beetje pijnlijk zijn. Vraag dus vooral naar wat pijnstillers. Ook als je goed tegen pijn kan is het verstandig om pijnstillers te vragen.

Anticonceptie-staafje

Dit implantaat is een klein plastic staafje dat onder de huid van je bovenarm wordt ingebracht. Net als bij andere anticonceptiemiddelen komt er progesteron vrij die ervoor zorgt dat je baarmoederhals dikker wordt en je baarmoederslijmvlies dunner.
Je bent met deze methode ongeveer drie jaar veilig, ook weer ideaal als je vergeetachtig bent en de pil soms niet slikt. Check het even bij de huisarts als je je zorgen maakt over het kleine sneetje in je arm – er zijn natuurlijk pijnstillers voor!

 

op libresse.nl staan nog wat meer tips zoals tijdens de seks (awkwardness en romantiek) en het leven na seks. Wil je een gratis proefpakketje van libresse in je tas hebben? Dat is natuurlijk altijd heel handig en wIl je nog meer weten? Op de YouTube kanaal Libresse Staan filmpjes met tips.

 

als je het wilt vertellen. Hoe oud ben je en heb jij je eerste keer al gehad?

Advertenties

10 thoughts on “De eerste keer ❤️

  1. leuk en super veel informatie ! Ik heb gelukkig nooit spijt gehad van de jongen waar ik mijn eerste keer sex mee had gehad.. ik weet dat een aantal van mijn vriendinnen wel spijt heeft en jammer genoeg niet goed na hadden gedacht over met wie zij hun eerste keer wilde delen. mooie blog post! heel informatief voor alle dames en heren xxxx

    Liked by 1 persoon

    • Ik snap dat je dat denkt. Dat dacht ik eerst ook. Toen ik de link kreeg waar ik de informatie vandaan mocht halen ging het over de eerste keer seks en daar heb ik de informatie voor mijn post vandaan gehaald.

      Like

Hey. it would be great if you would like to respond to my post.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s